Hemsida och hur man bygger en.

Det finns enkla vägar idag för att bygga en egen hemsida genom att använda mallar som finns tillgängliga som hjälpmedel och stöd. Det finns ett flertal webbsidor som bistår med dessa mallar för byggande av din egen hemsida. Inga förkunskaper krävs i regel och du kan bygga om och bygga till för att få din hemsida att se professionell ut.

Vad som däremot kanske är en större utmaning är hur du ska få människor att hitta just din hemsida. Hur gör du detta? Ponera att du ska sälja en produkt, vara eller tjänst. Vad du då vill sträva efter är att hamna högt upp i de olika sökmotorer som finns. Du kanske startar en blomsteraffär, när människor då söker efter just blomsteraffär vill du att din hemsida hamnar i topp vid sökningen.

Tricket för detta är att “lura” sökmotorn. Om du repeterar ordet “blomsteraffär” flera gånger när du beskriver din verksamhet så är det lättare att hamna högt upp i sökmotorerna. Sökmotorerna är dock ganska “smarta” så de känner av om du försöker “luras” för mycket. Exempel finns på personer som försökt lägga in osynliga textremsor på hemsidan där man upprepar önskvärt sökord hundratals gånger – det fungerar inte.

Det kan också vara idé att hitta flera olika sökord som gör att än fler hittar till just din hemsida. Förutom detta så måste hemsidan naturligtvis vara estetiskt tilltalande. Befintlig text behöver vara väldisponerad och lättläst och naturligtvis rättstavad och grammatiskt korrekt. Alla dessa faktorer lockar besökare.

Att här rekommendera ett specifikt företag som stöd för just ditt bygge av hemsida är naturligtvis svårt. Allt beror på vad du har för syfte med just din hemsida. Ska det vara en personlig blogg? Direktförsäljning?

Du vill också ha möjlighet att utvecklas allt eftersom din verksamhet utvecklas och kanske ha kombinationen blogg och direktförsäljning med mera.

Lycka till med ditt bygge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *