server

Webbhotell och dess funktioner

Det finns en uppsjö av olika webbhotell på nätet idag. Det som dock är gemensamt för dem alla är att de kan hjälpa någon som vill publicera sig på internet att göra det utan att behöva lägga ner massor av tid och pengar på att skapa en helt egen server.

Mer om webbhotell

Det går att kategorisera de flesta webbhotell i en av två kategorier, antingen så är de gratis och oftast innebär det att du kommer att ha reklam från dem på din hemsida. Eller så kostar de en summa pengar, oftast betalar du en månadsavgift. Vilken av kategorierna du väljer att använda dig av beror främst på vad du eller ditt företag har för budget. De flesta sidor som erbjuder en gratisversion erbjuder ofta också en “reklamfri-version” som kostar pengar.

Genom att använda dig av ett webbhotell kan du enkelt få tillgång till exempelvis statistik över hur många som besöker din sida, du får möjlighet att lagra olika saker på din sida – exempelvis bilder eller annan media, du får möjlighet att få stöd och råd i hur du bäst ska bygga upp din sida och mycket annat. De flesta webbhotell har dessutom bra kundservice som du kan vända dig till om något krånglar eller om det är något du inte förstår.

Du kan också få hjälp från de flesta webbhotell med att skapa ditt eget domän och i samband med det köpa loss det så att ingen annan kan använda det istället för dig. Sedan varierar det lite mellan olika former av webbhotell också. Vissa erbjuder någon form av email-adress också, andra gör det inte. Vissa erbjuder hjälp med administrativa tjänster, det gäller främst dem som du betalar en abonnemangsavgift till.

Om du vill synas på nätet och inte vill koda din egen hemsida från grunden är det ett bra tips att utgå från ett webbhotell för det bästa och snabbaste resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *